Raiffeisen Future Boost KVIZ

Na četiri predavanja na četiri fakulteta u tri različita grada stručnjaci za financijsku pismenost s asistentima, lovcem iz popularnog HRT-ovog kviza Potjera Deanom Kotigom i stand-up komičarem Ivanom Šarićem prenijet će svim zainteresiranima osnovna znanja o financijskoj pismenosti, mirovinskim fondovima te pametnom raspolaganju novcem. Zato riješite Raiffeisen Future Boost kviz, testirajte svoje znanje i dođite na najcool predavanja o financijskoj pismenosti!
Zaigraj kviz
Podijeli
00:00
01 / 15

Koliko iznose mirovinski doprinosi koji se iz plaće izdvajaju za svakog zaposlenog i kako su raspoređeni?

02 / 15

Gdje i kako se mogu učlaniti u obvezni mirovinski fond?

03 / 15

Kako mogu saznati u što ulažu mirovinski fondovi?

04 / 15

Koje su kategorije obveznih mirovinskih fondova i po čemu se razlikuju?

05 / 15

Tko može biti član u dobrovoljnom mirovinskom fondu?

06 / 15

Koliko iznose državni poticaji na dobrovoljnu mirovinsku štednju?

07 / 15

Koliko iznosi ulazna naknada u dobrovoljni mirovinski fond?

08 / 15

Koliko i kako često je potrebno uplaćivati u dobrovoljni mirovinski fond?

09 / 15

Može li poslodavac uplaćivati dobrovoljnu mirovinsku štednju svojim djelatnicima?

10 / 15

Jesu li sredstva na računu u obveznom i dobrovoljnom mirovinskom fondu nasljedna?

11 / 15

Što je rizik dugovječnosti?

12 / 15

Da li je pametno potrošiti cijelu svoju plaću tekućeg mjeseca?

13 / 15

Zašto je dobro štedjeti u III. mirovinskom stupu?

14 / 15

Imovina ima veći stupanj likvidnosti:

15 / 15

Kad možete kupovati dionice?

Tvoj rezultat
00:00

0-5 točnih odgovora

Nije baš briljantno, ali ne očajavaj jer imaš priliku doznati sve što te zanima o mirovinskom sustavu I raspolaganju novcem! Da bi svladao/la osnove financijske pismenosti i doznao/la što te čeka u mirovini odnosno kako da si osiguraš mirniju starost, ne zaboravi posjetiti najzanimljivije predavanje u državi - RBA FUTURE BOOST. Pogledaj detaljan raspored predavanja i uhvati mjesto u jednom od četiri hrvatska grada! Uz pomoć stand-up komičara Ivana Šarića, popularnog televizijskog lovca Deana Kotige, te “tate mate” ekonomije Željka Karduma nauči sve o financijama i mirovinskom sustavu.

5-10 točnih odgovora

Ti si zlatna sredina! Dobro barataš osnovnim pojmovima financijske pismenosti i razlikuješ razine sustava za mirovinsko osiguranje, no da bi se usavršio/la ne zaboravi posjetiti naše najzanimljivije predavanje u državi - RBA FUTURE BOOST. Pogledaj detaljan raspored predavanja i uhvati mjesto u jednom od četiri hrvatska grada! Uz pomoć stand-up komičara Ivana Šarića, popularnog televizijskog lovca Deana Kotige, te “tate mate” ekonomije Željka Karduma nauči sve o financijama i mirovinskom sustavu.

10-15 točnih odgovora

Sigurno se osjećaš kao sveznalica jer odlično poznaješ osnove financijske pismenosti, znaš što te čeka u mirovini i kako si možeš osigurati sretniju i sigurniju starost. No da bi doznao/la sve potrebne informacije koje ti mogu pomoći da uštediš više novca i da znaš što ti je činiti za sigurniju budućnost, svakako posjeti naše najzanimljivije predavanje u državi - RBA FUTURE BOOST. S obzirom da si takav/va poznavatelj/ica nagrađujemo te odličnim mjestom na jednom od predavanja, koja će se održati u četiri hrvatska grada! Uz pomoć stand-up komičara Ivana Šarića, popularnog televizijskog lovca Deana Kotige, te “tate mate” ekonomije Željka Karduma nauči sve o financijama i mirovinskom sustavu. S obzirom da si bio/la tako super, dobivaš priliku i za meet&greet s omiljenim predavačem s RBA Future Boosta!

Ups

Tvoj rezultat . Lorem ipsum ups...
Pokušajte ponovno

Hvala na sudjelovanju

Bez obzira na to kako riješite kviz, svi ste dobrodošli na najcool predavanje o financijskoj pismenosti! Ulaz na predavanja je slobodan, a najsretniji će osvojiti vrijedne nagrade.

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji:

Copyright 2020. Sva prava pridržana. Izradili sa ❤ by Porilook Solution d.o.o.